undefined
undefined
Apple pie ni saya selalu buat untuk minum petang sambil minum kopi panas. memang kena particularly if i sit down with my family. my anak-anak also enjoy makan pie ni when i put a scoop of vanilla ice cream with it. it only takes about 15 minutes to prepare. so please try it and enjoy!.
Bahan-bahan Pie crust- gabungkan tepung, garam telur dan minyak dan uli. masukkan air sedikit semi sedikit sehingga menjadi doh lembut. 400 g tepung gandum
1 biji telur
1 sudu kecil garam
1/4 cawan minyak makan/marjerin
air masak secukupnya
Bahan untuk filling- campurkan semua bahan dan masak menggunakan api kecil sehingga air menjadi pekat
2 biji epal merah (saiz genggaman tangan anda)- buang kulit dan hiris
1/2 cawan gula
1 kulit kayu manis bersaiz 2 inci
3sudu besar tepung jagung/ gandum

3. terbalikan doh ke atas loyang dan tekan bahagian tapak loyang supaya tiada udara terperangkap di bawah doh

1 biji telur
1 sudu kecil garam
1/4 cawan minyak makan/marjerin
air masak secukupnya
2 biji epal merah (saiz genggaman tangan anda)- buang kulit dan hiris
1/2 cawan gula
1 kulit kayu manis bersaiz 2 inci
3sudu besar tepung jagung/ gandum
1. Masak filling terlebih dulu. ini filling yang telah siap dimasak
4. Tekan adunan di bahagian tepi loyang menggunakan batang garfu
5. cucuk bahagian tapak pie crust dengan garfu
6. Letakkan filling dalam loyang
erk... ni bunga ke daun ni?... entahlah labu..